СТРОЙРЕНТ / STROYRENT - ОБОРУДВАНЕ И МЕХАНИЗАЦИЯ ПОД НАЕМ - - Строителни машини и съоръжения под наем - строително оборудване и строителна техника - Строителство и Недвижими имоти
www.stroyrent.bg

Стройрент

StroyRent е скандинавска инвестиционна компания със седалище в София за България. Основна дейност на Стройрент е отдаване на машини и оборудване под наем, оборудване за PR събития и инструменти на фирми и частни лица. Собствениците на компанията имат над 10-годишен опит в отдаването под наем на строително и PR оборудване.

Стройрент разполага с най-доброто строително оборудване на европейския пазар. Клиенти са компании, нуждаещи се наемане на оборудване, машини и инструменти за кратки периоди, когато не е необходимо да се инвестира капитал за закупуването им.

StroyRent следи непрекъснато за нуждите на своите Клиенти и съвместно с тях подготвя професионален анализ на оптималното съотношение между закупени и наети машини, оборудване и съоръжения.

Какво предлага Стройрент под наем

Стройрент предлага огромна гама оборудване под наем в България. Компанията има 6 склада за оборудване - в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора. Над 60 служители се грижат за Клиентите, а оборудването е с покупна стойност над 18 милиона лева. Още през 2008 г. Стройрент ЕООД имаше приходи от 5,6 милиона лева и с този резултат придоби около 10% от общия пазар в България, според оценката на европейската асоциация European Renting Association.

 • оборудване под наем - фасадно скеле, алуминиево скеле, подвижна платформа за зидария, вишка, хармоника телескопична, работна платформа, контейнер, къртач, фугорез, пачи крак, транспорт и др.
 • кофражи под наем - лек и тежък вертикален кофраж, подпори, трегери, вилици, триноги, парапети, кули и обемно подпорно скеле и др.
 • под наем скелета - рамково скеле, рекламни фасади, кули за асансьорни шахти, кули за стълби, алуминиеви кули с колелца и др.
 • оборудване за строителни площадки под наем - офисни, жилищни и складови контейнери, будки за охрана, химически тоалетни, хаспел, плътна ограда, прозирна ограда и др.
 • ръчни инструменти под наем - акумулаторни отвертки, ударни бормашини, ударно-пробивни машини, трамбовка, тримери, циркуляри, къртачи за бетон, техника за бетон - вибратор, миксер, предашка
 • техника за изпомпване под наем - помпа за вода, потопяеми помпи
 • заваръчно оборудване под наем - електрожени, заваръчен агрегат, комбиниран с генератор за ток
 • градинска техника под наем - тример за храсти и трева, косачка, свредел за дупки, верижен трион за дърва
 • оборудване под наем за мероприятия под наем - сцени, подиуми, трибуни, тенти и шатри, специални проекти за спортни събития и т.н.

През началото на 2012 г. Стройрент увеличи и обнови асортимента си. Предлага на клиентите си обновена гама от:

 • Aлуминиево скеле Custers
 • Генератори с различна мощност
 • Осветителни кули
 • Едра механизация - челни товарачи и мотокари
 • Верикален и хоризонтален кофраж
 • Офис контейнери
 • Полицейски бариери
 • Плътна и прозирна ограда

Работим с над 10000 физически и юридически лица.

За Стройрент - любопитно

Стройрент е първата компания на Балканите, отдаваща строително оборудване и механизация под наем, която е член на IPAF. Това дава право на фирмата да започне обучение на работници за всички видове работни платформи, според европейските стандарти и да издава европейски сертификати, които имат подобно значение в различни страни, каквото има националния сертификат за работници на с вишки в България.

През 2009 г. Стройрент се присъедини към "Клуб 100 000", когато прекрачи границата с придобиването на 100 000 кв. м. фасадно скеле, което отдава под наем. Това количество се равнява на почти 100 пълни TIR камиона. За постигането на такова количество е задължително участието на експерти-инженери и множество сертифицирани от Layher, Германия, специалисти, работещи в компанията. Стройрент разполага с три бригади за монтаж и доволните клиенти непрекъснато увеличават поръчките си. Стройрент е компанията, която отдава под наем най-голямото количество продукти на Layher на балканите.

СТРОЙРЕНТ ЕООД е сертифицирана компания по стандарт ISO 9001-2008, със сертификати акредитирани от TÜV Rheinland InterCert Kft. Стандартът ISO 9001:2008 представлява набор от изисквания за регламентиране на правила, които управляват дейността на организацията в аспекта качество. Целта е в обхвата на системата за управление на качеството да бъдат включени всички дейности, които гарантират съществуването на организацията и удовлетворението на нейните клиенти.

Защо Строително оборудване под наем

- НАЕМ или ЗАКУПУВАНЕ на оборудване и техника е въпрос от изключителна важност за всяка строителна компания. Въпросът има различен отговор според мащаба и дейността. В този материал СтройРент възприема гледната точка на големите и средни строителни компании.

1. По-малко инвестиции в оборудване
Строителните компании нямат нужда от големи инвестиции за закупуване на машини. Напротив, тези пари могат да бъдат вложени в други бизнес дейности. Закупуването на техника не е главна и основна цел на никоя строителна компания и тъй като е съпровождаща функция, може да бъде оптимизирано. Закупуването, съхранението, обслужването и ремонта позволяват да бъдат поверени на външен оператор. Така строителната компания отделя средства за оборудване само по време на строителните дейности, спестявайки в периодите между проектите си.

2. Ясно измерими разходи
Коректен договор с партньора за наем на оборудване дава възможност за много по-добро разходно планиране за всеки проект. Знаейки всички подробности относно типа оборудване, технически параметри, цена, момент на доставка и период на употреба, Вие планирате работата си без опасения от закъснения или липса на подходящата техника. Докато лизингът предполага разходи в по-дълъг времеви план и трудно разпределение на плащанията по бюджетите на отделните проекти, ползването под наем създава разходи само за текущия проект.

3. Намалени разходи
Когато компанията не притежава уреди и оборудване си спестява разходи за механици на пълен щат. Без механиците и хората по поддръжката излишни стават и преките им началници, както и различни нива от веригата на снабдяването. Често строителните компании са изненадани да открият колко много разходи отпадат когато се закрият отдели и позиции отговорни за ремонт, поддръжка, консумативи, резервни части, гориво, масла, техническа инспекция и всички други операции по поддръжката. Оперативните усилия за управление на налични уреди и механизация не са малки и обикновено са скрити. Собственикът винаги има повече проблеми в сравнение с този който наема техника и оборудване.

4. Възможност за подмяна
Работейки с професионална компания за отдаване под наем като СтройРент, винаги разчитате на бърза подмяна в малко вероятен случай на отказ или повреда. Ако подобен проблем се случи с уред, собственост на Вашата строителната компания, произтичат много усложнения по ремонта или замяната, изразяващи се в заемане на времеви и човешки ресурс.

5. Ефективност на компанията
Колкото повече се приближаваме към Европейският съюз, толкова с по-голяма сила важат показатели извън печалбата. При изчисляване на стойността на компанията - наравно с печалбата, под внимание се взима и възвращаемостта на собствения капитал. Чужди инвеститори са готови да платят повече за компании, които трупат печалба с малко капитал. Една рецепта за повишаване на ефективността на компанията е ползването под наем и намаляването на закупуването.

Строителните компании в развитите страни се опират последователно именно на този принцип.

 

Алтернативни адреси - Стройрент в ИнфоЖокер и Сайт на Стройрент


ОБОРУДВАНЕ И МЕХАНИЗАЦИЯ ПОД НАЕМ
Строителство и Недвижими имоти - Строителни машини и съоръжения под наем - строително оборудване и строителна техника